Enkel identifiseringsmetode for hydroksypropylmetylcellulose

Cellulose er mye brukt i petrokjemi, medisin, papirfremstilling, kosmetikk, byggematerialer osv. Det er et svært allsidig tilsetningsstoff, og ulike bruksområder har ulike ytelseskrav for celluloseprodukter.

Denne artikkelen introduserer hovedsakelig bruken og kvalitetsidentifikasjonsmetoden til HPMC (hydroksypropylmetylcelluloseeter), en cellulosevariant som vanligvis brukes i vanlig kittpulver.

HPMC bruker raffinert bomull som hovedråstoff.Den har god ytelse, høy pris og god alkalimotstand.Den er egnet for vanlig vannfast sparkel og polymermørtel laget av sement, kalkkalsium og andre sterke alkaliske materialer.Viskositetsområdet er 40 000-200 000S.

Følgende er flere metoder for å teste kvaliteten på hydroksypropylmetylcellulose oppsummert av Xiaobian for deg.Kom og lær med Xiaobian~

1. Hvithet:

Selvfølgelig kan den avgjørende faktoren for å bestemme kvaliteten på hydroksypropylmetylcellulose ikke bare være hvithet.Noen produsenter vil legge til blekemidler i produksjonsprosessen, i dette tilfellet kan kvaliteten ikke bedømmes, men hvitheten til høykvalitets hydroksypropylmetylcellulose er veldig bra.

2. Finhet:

Hydroksypropylmetylcellulose har vanligvis en finhet på 80 mesh, 100 mesh og 120 mesh.Finheten til partiklene er veldig fin, og løseligheten og vannretensjonen er også god.Dette er en høykvalitets hydroksypropylmetylcellulose.

3. Lystransmittans:

Ha hydroksypropylmetylcellulose i vann og løs det opp i vann i en periode for å kontrollere viskositeten og gjennomsiktigheten.Etter at gelen er dannet, kontroller lystransmittansen, jo bedre lystransmittansen er, desto høyere er uløselig materiale og renhet.

4. Egenvekt:

Jo større egenvekt, jo bedre, fordi jo tyngre egenvekt, jo høyere innhold av hydroksypropylmetyl i den, jo bedre vannretensjon.


Innleggstid: 17. november 2022