Metyl-hydroksyetylcellulose |CAS 9032-42-2

Metyl-hydroksyetylcellulose |CAS 9032-42-2

Metylhydroksyetylcellulose (MHEC) er et cellulosederivat med den kjemiske formelen (C6H10O5)n.Det er avledet fra cellulose, en naturlig forekommende polymer som finnes i celleveggene til planter.MHEC syntetiseres gjennom kjemisk modifisering av cellulose, og introduserer både metyl- og hydroksyetylgrupper på celluloseryggraden.

Her er noen nøkkelpunkter om metylhydroksyetylcellulose:

  1. Kjemisk struktur: MHEC er en vannløselig polymer med en struktur som ligner på cellulose.Tilsetning av metyl- og hydroksyetylgrupper gir unike egenskaper til polymeren, inkludert forbedret løselighet i vann og forbedret fortykningsevne.
  2. Egenskaper: MHEC viser utmerkede fortyknings-, filmdannende og bindende egenskaper, noe som gjør den egnet for et bredt spekter av bruksområder.Det er ofte brukt som fortykningsmiddel, stabilisator og viskositetsmodifiserende middel i ulike bransjer, inkludert konstruksjon, farmasøytiske produkter, personlig pleie og belegg.
  3. CAS-nummer: CAS-nummeret for metylhydroksyetylcellulose er 9032-42-2.CAS-numre er unike numeriske identifikatorer tildelt kjemiske stoffer for å lette identifisering og sporing i vitenskapelig litteratur og regulatoriske databaser.
  4. Bruksområder: MHEC finner utstrakt bruk i byggebransjen som fortykningsmiddel i sementbaserte mørtler, flislim og gipsbaserte materialer.I legemidler og produkter til personlig pleie brukes det som et bindemiddel, filmdanner og viskositetsmodifiserende middel i tablettbelegg, oftalmiske løsninger, kremer, lotioner og sjampoer.
  5. Regulatorisk status: Metylhydroksyetylcellulose anses generelt som trygt (GRAS) for dens tiltenkte bruk i ulike bransjer.Spesifikke regulatoriske krav kan imidlertid variere avhengig av land eller region for bruk.Det er viktig å overholde relevante forskrifter og retningslinjer når du formulerer produkter som inneholder MHEC.

Totalt sett er metylhydroksyetylcellulose et allsidig cellulosederivat med verdifulle egenskaper for et bredt spekter av industrielle og kommersielle bruksområder.Dens evne til å forbedre de reologiske egenskapene til formuleringer gjør den til et foretrukket valg for å oppnå ønskede ytelsesegenskaper i ulike produkter.


Innleggstid: 25. februar 2024