Øyeblikkelig/sakteoppløselig celluloseeter (overflatebehandling)

Cellulose Ether Klassifisering

Celluloseeter er en generell betegnelse for en serie produkter produsert ved omsetning av alkalicellulose og foretringsmiddel under visse forhold.Når alkalicellulose erstattes med forskjellige foretringsmidler, vil forskjellige celluloseetere oppnås.

I henhold til ioniseringsegenskapene til substituenter kan celluloseetere deles inn i to kategorier: ioniske (som karboksymetylcellulose) og ikke-ioniske (som metylcellulose).

Avhengig av typen substituent kan celluloseeter deles inn i monoeter (som metylcellulose) og blandet eter (som hydroksypropylmetylcellulose).

I henhold til forskjellig løselighet kan den deles inn i vannløselighet (som hydroksyetylcellulose) og organisk løsningsmiddelløselighet (som etylcellulose).

 

Vannløselige celluloseetere som brukes i tørrblandede mørtler deles inn i øyeblikkelig-oppløselige og overflatebehandlede forsinket-oppløselige celluloseetere.

Hvor er forskjellene deres?Og hvordan konfigurere den jevnt til en 2% vandig løsning for viskositetstesting?

Hva er overflatebehandling?

Effekt på celluloseeter?

 

først

Overflatebehandling er en metode for kunstig å danne et overflatelag på overflaten av et basismateriale med mekaniske, fysiske og kjemiske egenskaper som er forskjellige fra basens.

Hensikten med overflatebehandling av celluloseeter er å forsinke tiden for å kombinere celluloseeter med vann for å møte de langsomme fortykningskravene til noen malingsmørtler, og også å øke korrosjonsmotstanden til celluloseeter og forbedre lagringsstabiliteten.

 

Forskjellen når kaldt vann er konfigurert med 2 % vandig løsning:

Den overflatebehandlede celluloseeteren kan raskt dispergeres i kaldt vann og er ikke lett å agglomerere på grunn av dens langsomme viskositet;

Celluloseeter uten overflatebehandling vil på grunn av sin raske viskositet viskøs før den er fullstendig dispergert i kaldt vann, og er utsatt for agglomerering.

 

Hvordan konfigurere den ikke-overflatebehandlede celluloseeteren?

 

1. Ha først i en viss mengde ikke-overflatebehandlet celluloseeter;

2. Tilsett deretter varmt vann ved ca. 80 grader Celsius, vekten er en tredjedel av det nødvendige vannvolumet, slik at det kan svelle helt og spre seg;

3. Hell deretter sakte i kaldt vann, vekten er to tredjedeler av det gjenværende vannet som kreves, fortsett å røre for å gjøre det sakte klebrig, og det vil ikke være noen agglomerering;

4. Til slutt, under betingelse av lik vekt, legg den i et vannbad med konstant temperatur til temperaturen synker til 20 grader Celsius, og deretter kan viskositetstesten utføres!


Innleggstid: 02-02-2023