HPMC-formulering i bygg og maling

Hydroksypropylmetylcellulose (HPMC for kort) er en viktig blandet eter, som er en ikke-ionisk vannløselig polymer, og er mye brukt i mat, medisin, daglig kjemisk industri, belegg, polymerisasjonsreaksjon og konstruksjon som en dispersjonssuspensjon, fortykning, emulgerende, stabiliserende og klebemidler, etc., og det er et stort gap i hjemmemarkedet.

 

Fordi HPMC har utmerkede egenskaper som fortykning, emulgering, filmdannelse, beskyttende kolloid, fuktighetsbevaring, adhesjon, enzymresistens og metabolsk inerthet, er det mye brukt i belegg, polymerisasjonsreaksjoner, byggematerialer, oljeproduksjon, tekstiler, mat, medisin, Daglig bruk av keramikk, elektroniske enheter og landbruksfrø og andre avdelinger.

 

Bbyggematerialer

 

I byggematerialer tilsettes HPMC eller MC vanligvis til sement, mørtel og mørtel for å forbedre konstruksjons- og vannretensjonsegenskaper.

 

HPMC kan brukes på:

1).Lim og tetningsmiddel for gipsbasert teip;

2).Liming av sementbaserte murstein, fliser og fundamenter;

3).Gipsplater-basert stukk;

4).Sementbasert strukturgips;

5).I formelen for maling og malingsfjerner.

Lim for keramiske fliser

HPMC 15.3 deler

Perlite 19.1 deler

Fettamider og sykliske tioforbindelser 2,0 deler

Leire 95,4 deler

Silikakrydder (22μ) 420 deler

450,4 deler vann

Brukes i sement bundet med uorganisk murstein, fliser, steiner eller sement:

HPMC (dispersjonsgrad 1,3) 0,3 deler

Cattelan sement 100 deler

Silikasand 50 deler

50 deler vann

Brukes som et høyfast sementbyggematerialetilsetning:

Cattelan sement 100 deler

Asbest 5 deler

Polyvinylalkohol reparasjon 1 del

Kalsiumsilikat 15 deler

Leire 0,5 deler

32 deler vann

HPMC 0,8 deler

Malingsindustri

I malingsindustrien brukes HPMC mest i lateksmaling og vannløselige harpiksmalingskomponenter som filmdannende middel, fortykningsmiddel, emulgator og stabilisator.

Suspensjonspolymerisering av PVC

Feltet med det største forbruket av HPMC-produkter i mitt land er suspensjonspolymerisering av vinylklorid.Ved suspensjonspolymerisering av vinylklorid påvirker dispersjonssystemet direkte kvaliteten på produktets PVC-harpiks og dets behandling og produkter;det kan forbedre den termiske stabiliteten til harpiksen og kontrollere partikkelstørrelsesfordelingen (det vil si justere tettheten til PVC).Mengden HPMC står for 0,025% ~ 0,03% av PVC-produksjonen.

PVC-harpiksen fremstilt av høykvalitets HPMC, i tillegg til å sikre at ytelsen oppfyller den nasjonale standarden, har også gode fysiske egenskaper, utmerkede partikkelegenskaper og utmerket smeltereologisk oppførsel.

Oindustrien

Andre bransjer inkluderer hovedsakelig kosmetikk, oljeproduksjon, vaskemidler, husholdningskeramikk og andre industrier.

Water løselig

HPMC er en av de vannløselige polymerene, og dens vannløselighet er relatert til innholdet av metoksylgruppe.Når innholdet av metoksylgruppe er lavt, kan den løses i sterk alkali og har ikke noe termodynamisk geleringspunkt.Med økningen av metoksylinnholdet er den mer følsom for vannhevelse og løselig i fortynnet alkali og svak alkali.Når metoksylinnholdet er >38C, kan det oppløses i vann, og kan også oppløses i halogenerte hydrokarboner.Hvis perjodsyre tilsettes HPMC, vil HPMC raskt dispergere i vann uten å produsere uløselige kakestoffer.Dette skyldes hovedsakelig at perjodsyre har dihydroksylgrupper i ortoposisjonen på det dispergerte glykogenet.


Innleggstid: Des-07-2022