EC N-grad – Cellulose Ether – CAS 9004-57-3

EC N-grad – Cellulose Ether – CAS 9004-57-3

CAS-nummer 9004-57-3, Etylcellulose (EC) er en type celluloseeter.Etylcellulose produseres ved omsetning av cellulose med etylklorid i nærvær av en katalysator.Det er et hvitt, luktfritt og smakløst pulver som er uløselig i vann, men løselig i mange organiske løsemidler.

Etylcellulose er mye brukt i ulike bransjer for sine filmdannende, fortykkende og bindende egenskaper.Her er noen nøkkelfunksjoner og bruksområder for etylcellulose:

  1. Filmdannelse: Etylcellulose danner klare og fleksible filmer når den løses opp i organiske løsemidler.Denne egenskapen gjør den egnet for bruk i belegg, lim og farmasøytiske formuleringer med kontrollert frigjøring.
  2. Fortykningsmiddel: Selv om etylcellulose i seg selv er uløselig i vann, kan det brukes som et fortykningsmiddel i oljebaserte formuleringer, for eksempel i maling, lakk og blekk.
  3. Bindemiddel: Etylcellulose fungerer som et bindemiddel i ulike bransjer, inkludert legemidler, hvor det bidrar til å binde sammen ingrediensene i tabletter og pellets.
  4. Kontrollert frigjøring: I legemidler brukes etylcellulose ofte i formuleringer med kontrollert frigjøring, der det gir en barriere som regulerer frigjøringen av aktive ingredienser over tid.
  5. Blekkstråleutskrift: Etylcellulose brukes som bindemiddel i blekkformuleringer for blekkskriving, noe som gir viskositet og forbedrer utskriftskvaliteten.

Etylcellulose er verdsatt for sin allsidighet, biokompatibilitet og stabilitet.Det er generelt sett på som trygt for bruk i legemidler, mat og kosmetikk.


Innleggstid: 25. februar 2024