Må jeg fjerne alt gammelt lim før flislegging?

Må jeg fjerne alt gammelt lim før flislegging?

Om du trenger å fjerne alt gammeltflislimfør flislegging avhenger av flere faktorer, inkludert tilstanden til det eksisterende limet, typen nye fliser som legges og kravene til flisinstallasjonen.Her er noen hensyn for å hjelpe deg med å bestemme:

  1. Tilstanden til det gamle limet: Hvis det gamle limet er i god stand, godt festet til underlaget og fri for sprekker eller andre defekter, kan det være mulig å flislegge over det.Men hvis det gamle limet er løst, forringes eller ujevnt, anbefales det generelt å fjerne det for å sikre en skikkelig binding med de nye flisene.
  2. Type nye fliser: Typen nye fliser som installeres kan også påvirke om gammelt lim må fjernes.Hvis du for eksempel installerer fliser i storformat eller natursteinsfliser, er det viktig å ha et jevnt og jevnt underlag for å forhindre flisdannelse eller andre problemer.I slike tilfeller kan det være nødvendig å fjerne gammelt lim for å oppnå ønsket kvalitet på flisleggingen.
  3. Tykkelse på gammelt lim: Hvis det gamle limet skaper en betydelig opphopning eller tykkelse på underlaget, kan det påvirke nivået på den nye flisinstallasjonen.I slike tilfeller kan fjerning av det gamle limet bidra til å sikre en konsistent flisinstallasjonstykkelse og unngå problemer med ujevnheter eller fremspring.
  4. Vedheft og kompatibilitet: Det nye limet som brukes til flisinstallasjon vil kanskje ikke feste seg ordentlig til visse typer gammelt lim eller kanskje ikke være kompatibelt med det.I slike tilfeller er det nødvendig å fjerne det gamle limet for å sikre riktig binding mellom underlaget og de nye flisene.
  5. Forberedelse av underlag: Riktig forberedelse av underlag er avgjørende for en vellykket flisinstallasjon.Fjerning av gammelt lim gir mulighet for grundig rengjøring og klargjøring av underlaget, noe som er avgjørende for å oppnå sterk vedheft mellom underlaget og de nye flisene.

Oppsummert, mens det kan være mulig å flislegge over gammelt lim i enkelte situasjoner, anbefales det generelt å fjerne det for å sikre en riktig binding og oppnå de beste resultatene for den nye flisinstallasjonen.Før du tar en avgjørelse, vurder tilstanden til det eksisterende limet, vurder kravene til flisinstallasjonen og rådfør deg med en profesjonell om nødvendig.


Innleggstid: Feb-06-2024