Dispergerbarhet av karboksymetylcellulose

Dispergerbarheten til karboksymetylcellulose er at produktet vil bli spaltet i vann, så dispergerbarheten til produktet har også blitt en måte å bedømme ytelsen på.La oss lære mer om det:

1) En viss mengde vann tilsettes det oppnådde dispersjonssystemet, noe som kan forbedre spredningsevnen til de kolloidale partiklene i vann, og det er nødvendig å sikre at mengden vann som tilsettes ikke kan løse opp kolloidet.

2) Det er nødvendig å dispergere de kolloidale partiklene i et flytende bæremedium som er blandbart i vann, uløselig i vannløselige geler eller uten vann, men det må være større enn volumet av de kolloidale partiklene slik at de kan dispergeres fullstendig. .er enverdige alkoholer som metanol og etanol, etylenglykol, aceton, etc.

3) Et vannløselig salt bør tilsettes til bærervæsken, men saltet kan ikke reagere med kolloidet.Dens hovedfunksjon er å forhindre at den vannløselige gelen danner en pasta eller koagulerer og utfeller når den er i ro.Vanligvis brukt er natriumklorid og så videre.

4) Det er nødvendig å tilsette et suspensjonsmiddel til bærervæsken for å forhindre fenomenet gelutfelling.Hovedsuspensjonsmidlet kan være glyserin, hydroksypropylmetylcellulose, etc. Suspensjonsmidlet bør være løselig i den flytende bæreren og kompatibel med kolloidet.For karboksymetylcellulose, hvis glyserol brukes som suspensjonsmiddel, er den vanlige dosen ca. 3%-10% av bærervæsken.

5) I prosessen med alkalisering og foretring, bør kationiske eller ikke-ioniske overflateaktive stoffer tilsettes, og bør oppløses i den flytende bæreren for å være forenlig med kolloider.Vanlig brukte overflateaktive midler er laurylsulfat, glyserinmonoester, propylenglykolfettsyreester, doseringen er ca. 0,05%-5% av bærervæsken.


Innleggstid: Nov-04-2022