Øk ytelsen til EIFS/ETICS med HPMC

Øk ytelsen til EIFS/ETICS med HPMC

External Insulation and Finish Systems (EIFS), også kjent som External Thermal Insulation Composite Systems (ETICS), er utvendige veggkledningssystemer som brukes til å forbedre energieffektiviteten og estetikken til bygninger.Hydroxypropyl Methyl Cellulose (HPMC) kan brukes som et tilsetningsstoff i EIFS/ETICS-formuleringer for å forbedre ytelsen på flere måter:

  1. Forbedret bearbeidbarhet: HPMC fungerer som et fortykningsmiddel og reologimodifiserende middel, og forbedrer bearbeidbarheten og konsistensen til EIFS/ETICS-materialer.Den hjelper til med å opprettholde riktig viskositet, reduserer henging eller slumping under påføring og sikrer jevn dekning over underlaget.
  2. Forbedret vedheft: HPMC forbedrer vedheften av EIFS/ETICS-materialer til ulike underlag, inkludert betong, murverk, tre og metall.Det danner et sammenhengende bånd mellom isolasjonsplaten og grunnlakken, samt mellom grunnlakken og finishen, noe som resulterer i et slitesterkt og langvarig kledningssystem.
  3. Vannretensjon: HPMC hjelper til med å holde på vann i EIFS/ETICS-blandinger, forlenger hydreringsprosessen og forbedrer herdingen av sementholdige materialer.Dette forbedrer styrken, holdbarheten og værbestandigheten til det ferdige kledningssystemet, og reduserer risikoen for sprekker, delaminering og andre fuktrelaterte problemer.
  4. Sprekkbestandighet: Tilsetning av HPMC til EIFS/ETICS-formuleringer forbedrer deres motstand mot sprekker, spesielt i områder som er utsatt for temperatursvingninger eller strukturelle bevegelser.HPMC-fibre spredt gjennom matrisen hjelper til med å fordele stress og hindre sprekkdannelse, noe som resulterer i et mer spenstig og holdbart kledningssystem.
  5. Redusert krymping: HPMC reduserer krymping i EIFS/ETICS-materialer under herding, minimerer risikoen for krympesprekker og sikrer en jevnere og jevnere finish.Dette bidrar til å opprettholde den strukturelle integriteten og estetikken til kledningssystemet, og forbedrer ytelsen og levetiden.

Å inkludere HPMC i EIFS/ETICS-formuleringer kan bidra til å øke ytelsen ved å forbedre bearbeidbarhet, vedheft, vannretensjon, sprekkmotstand og krympekontroll.Dette bidrar til utviklingen av mer holdbare, energieffektive og estetisk tiltalende ytterveggbekledningssystemer for moderne konstruksjonsapplikasjoner.


Innleggstid: Feb-07-2024