Anvendelse av mikrokrystallinsk cellulose i mat

Anvendelse av mikrokrystallinsk cellulose i mat

Mikrokrystallinsk cellulose (MCC) er et mye brukt mattilsetningsstoff med ulike bruksområder på grunn av sine unike egenskaper.Her er noen vanlige anvendelser av mikrokrystallinsk cellulose i mat:

  1. Bulking Agent:
    • MCC brukes ofte som et bulkmiddel i matvarer med lavt eller redusert kaloriinnhold for å øke volumet og forbedre tekstur uten å øke kaloriinnholdet nevneverdig.Det gir en kremet munnfølelse og forbedrer den generelle sensoriske opplevelsen av matproduktet.
  2. Anti-kakemiddel:
    • MCC fungerer som et antiklumpemiddel i pulveriserte matprodukter for å forhindre klumping og forbedre flytbarheten.Det bidrar til å opprettholde de frittflytende egenskapene til pulveriserte blandinger, krydder og krydder, og sikrer konsistent dispensering og porsjonering.
  3. Fetterstatter:
    • MCC kan brukes som en fetterstatning i matformuleringer for å etterligne teksturen og munnfølelsen til fett uten å legge til ekstra kalorier.Det bidrar til å redusere fettinnholdet i matvarer samtidig som de opprettholder deres sensoriske egenskaper, slik som kremethet og glatthet.
  4. Stabilisator og fortykningsmiddel:
    • MCC fungerer som en stabilisator og fortykningsmiddel i matvarer ved å øke viskositeten og forbedre tekstur.Det forbedrer stabiliteten til emulsjoner, suspensjoner og geler, forhindrer faseseparasjon og opprettholder ensartethet i formuleringer som sauser, dressinger og desserter.
  5. Bindemiddel og teksturizer:
    • MCC fungerer som et bindemiddel og tekstureringsmiddel i bearbeidede kjøtt- og fjærfeprodukter, og bidrar til å forbedre fuktighetsbevaring, tekstur og struktur.Det forbedrer bindeegenskapene til kjøttblandinger og forbedrer saftigheten og saftigheten til kokte produkter.
  6. Kostfibertilskudd:
    • MCC er en kilde til kostfiber og kan brukes som et fibertilskudd i matvarer for å øke fiberinnholdet og fremme fordøyelseshelsen.Den tilfører bulk til maten og hjelper til med å regulere tarmbevegelsene, og bidrar til den generelle gastrointestinale funksjonen.
  7. Ingrediensinnkapsling:
    • MCC kan brukes til innkapsling av sensitive matingredienser, som smaker, vitaminer og næringsstoffer, for å beskytte dem mot nedbrytning under prosessering og lagring.Den danner en beskyttende matrise rundt de aktive ingrediensene, og sikrer deres stabilitet og kontrollert frigjøring i sluttproduktet.
  8. Bakevarer med lavt kaloriinnhold:
    • MCC brukes i bakevarer med lavt kaloriinnhold som kjeks, kaker og muffins for å forbedre tekstur, volum og fuktighetsbevaring.Det bidrar til å redusere kaloriinnholdet samtidig som det opprettholder produktkvalitet og sensoriske egenskaper, noe som muliggjør produksjon av sunnere bakevarer.

mikrokrystallinsk cellulose (MCC) er et allsidig mattilsetningsstoff med flere bruksområder i næringsmiddelindustrien, inkludert bulking, antiklumping, fetterstatning, stabilisering, fortykning, binding, kostfibertilskudd, ingrediensinnkapsling og bakevarer med lavt kaloriinnhold.Bruken bidrar til utviklingen av innovative matprodukter med forbedrede sensoriske egenskaper, ernæringsprofiler og hyllestabilitet.


Innleggstid: 11. februar 2024